سلامت
پرونده های اصلی

پروندهٔ ورزش، نرمش، زندگی به عنوان یک راهنمای جامع و علمی برای افرادی است که تصمیم به تغییر سبک زندگی خود گرفتهاند و قصد دارند ورزش را به عنوان یک اولویت مهم در زندگی خویش قرار دهند. در این پرونده، به اطلاعات بنیادی که یک فرد برای ورزش کردن نیاز دارد مانند اصول بنیادی ورزش کردن، شدّت و مدّت مناسب ورزش و... پرداختهشده است.

بیش از هزار سال پیش نابغهی علم پزشکی ایران؛ ابوعلیسینا بیان کرده «غذای شما دوای شما و دوای شما غذای شماست» نکتهای که البته در احادیث و روایات دینی که از ائمهی ما نقل شده نیز جایگاه ویژهای دارد. حال و در قرن بیستویکم و پس از عبور از عصر فستفود و محصولات تراژن، انسانها دوباره به این نتیجه رسیدهاند که بهترین راهحل برای اجتناب از بسیاری بیماریهای عصر مدرن، بازگشت به ارگانیکخواری و استفاده از غذاهای دستکاری نشده است! اتفاقی که البته شاید با توجه به جمعیت بیش از هفت میلیاردی جهان، به صورت کامل قابل تحقق نباشد اما میتوان با کمی تلاش، به سمت آن حرکت کرد. در این پرونده نگاهی داشتهایم به برخی از فرصتها و تهدیدهای ارگانیکخواری و باید و نبایدهای تهیهی غذای سالم.

کبد سومین عضو از اعضای رئیسۀ بدن پس از قلب و مغز، مهمترین عضو از اعضای حیاتی زندگی بشر است. کبد بزرگترین و پیچیدهترین عضو در بدن میباشد. کبد آخرین تصفیهخانه دستگاه گوارش است و سکان کشتی بدن انسان را در اختیار دارد. متاسفانه در دنیای امروز و در کشور ما بیماریهای کبدی یکی از رایجترین بیماریهای بدن انسان شناخته شده و هر مکتب طبی نیز دستورات خاصی برای حفظ و نگهداری آن ارائه داده است. در این پرونده کبد را از نگاه طب سنتی ایران بررسی نموده و نظرات متخصصین را در این زمینه به صورت اجمالی بیان کردهایم.

دیابت یکی از بیماریهایی است که در اثر سبک زندگی غلط، به یکی از آفات رایج جوامع مدرن تبدیل شده است. دیابت در شرایط نامناسب قند خون بدن ایجاد می شود و با تغییر در سبک زندگی همچون اصلاح برنامۀ غذایی و گنجاندن ورزش در برنامههای روزانه، قابل پیشگیری است. پروندۀ « شیرین کام نباشید! » قصد دارد تا بیماری دیابت را معرفی، و انواع آن را که به دو دسته تقسیم می شود بررسی نماید. همچنین در ادامه به بررسی عوارض این بیماری و راههای درمان آن میپردازیم. پیشرفتهای پزشکی امروز و همچنین شناخت راهکارهای بهبود عادات زندگی، امروزه دیابت را به یک بیماری قابل کنترل تبدیل کرده است که نگرانیهای مبتلایان به آن را تا حد زیادی کاهش داده است.

برای داشتن یک زندگی سالم – هم از جهات جسمی و هم از جهات روحی - و در پی آن برخوداری از یک نسل سالم، باید دقت بیشتری در الگوهای رفتاری خود در همه زمینههای زندگی داشته باشیم. بایدها و نبایدهای اسلام در حوزه سلامت روحی و جسمی موضوعی است که کمتر به آن توجه شده است، به همین دلیل در این پرونده سعی کردیم طب اسلامی و سنتی ایران را از کلام اهل بیت (علیهمالسلام)، اطبا قدیم و طبیبان عصر حاضر برای مخاطبان معرفی و انواع روشهای درمان و چگونگی سالم زیستن را بیان کنیم.